Skip to main content

Vackra Ålesund och andra norska pärlor med Rigmor Holst

Gör sällskap med Rigmor Holst till hennes hemstad Ålesund

Vi ser också Geirangerfjorden, Molde, Atlanterhavsveien, Lillehammer och mycket mer. 

Rigmor Holst har sina rötter i Ålesund ute vid norska Atlantkusten. Hon är känd från kristen TV i Skandinavien. Som inspiratör och talare medverkar hon i många sammanhang. På resan berättar Rigmor gärna om vårt grannlands kultur, natur och egna personliga upplevelser.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hafjell

  Avresa från Örebro vid 7.30. Resan går via Karlstad, Arvika, Kongsvinger och Lillehammer där vi gör ett stopp för att skåda de mäktiga backhoppsbackarna som vi minns från Vinter-OS 1994. Vi fortsätter utefter den gamla "Kongeveien" genom Gudbrandsdalen och anländer till Scandic Hotel Hafjell framåt kvällen. Gemensam middag.

 • Dag 2: Hafjell - Ålesund

  Resan går via Lom vidare mot Grotli och Geiranger. Vid Lom gör vi ett kort stop vid stavkyrkan. Vi njuter av utsikten på väg ner mot Geiranger där vi också har tid för lunch.

  Här finns möjlighet att som tillval boka båtresa från Geiranger till Ålesund, se nedan.

  Bussen följer till stora delar fjordarna genom det majestätiska landskapet mot Ålesund. Utsikten är verkligen hisnande. I Eidsdal färjar vi över Storfjorden till Linge. Väl i Ålesund möter vi de som valt att åka båtturen. Vi bor centralt på Scandic Parken Ålesund. Middag, sedan kvällssamling med Rigmor för de som vill.

 • Tillval Båtresa Geiranger - Ålesund

  Denna båtresa går från Geiranger till Ålesund genom den UNESCO-listade Geirangerfjorden som förbinder fjord med hav. Båtresan går genom spektakulära landskap med höga fjäll längs vägen inklusive de kända vattenfallen The Seven Sisters och Suitor (friaren). Därefter passerar vi förbi öarna i havsbandet. En mäktig upplevelse väntar!

  Foto: Geiranger Fjordservice AS

 • Dag 3: Ålesund

  Idag besöker vi intressanta Waldehuset, som skonades av lågorna när Ålesund brann 1904. En märklig historia finns bakom fasaden! Här dricker vi en kopp kaffe, åter våffla och får höra den dramatiska berättelsen. Om vädret är fint så brukar vi ta en tur med bussen upp till utkikspunkten Aksla för att få en överblick av staden på de många öarna.

  På eftermiddagen besöker de som så önskar Atlanterhavsparken. Alternativt har vi ledigt några timmar inne i stan så att vi kan ta en fotopromenad, besöka Fiskerimuseet, entré 80 NOK, eller vila före middagen. På kvällen samlas de av oss som vill för en kvällssamling med Rigmor.

 • Tillval Atlanterhavsparken

  Atlanten sträcker sig från Antarktis i söder till Arktis i norr. Livet är koncentrerat till de stora bankerna och vid kusten, där det finns ett stort utbud av mat och gömställen. Golfströmmen bär med sig varma vattenmassor och bidrar till det milda klimatet i Norge. Den har sitt ursprung i havet söder om Florida och flyter norrut längs USA:s östkust, korsar Nordatlanten och kommer in i Norska havet mellan Färöarna och Storbritannien.

  Akvarietanken är 36 meter lång och 17 meter bred och innehåller 4 miljoner liter ofiltrerat havsvatten. Tjockleken på akrylglaset är 26,5 cm och det väger 30 ton. Vattenintaget är ca. 800 meter utanför Tueneset, på 45 meters djup. Vattnets kvalitet kommer också att spegla hur det är i havet hela tiden. Atlanttanken saknar tak och är därför upplyst av det ständigt växlande dagsljuset.

  Ta dig tid, sätt dig ner och observera. Fisk är både spännande och vackert!

  Text och foto: Atlanterhavsparken

 • Dag 4: Ålesund - Oppdal

  Mot Molde. Sista sträckan tar vi färjan. Vi får tillfälle att strosa omkring en stund i centrum. Om vädret är lämpligt tar vi en tur upp till Varden för att se den ståtliga utsikten mot de 222 fjälltopparna. Vi åker vidare mot Atlanterhavsveien som har byggts mellan kobbar och skär alldeles ute vid havet. Utsikten är vacker och de friska vindarna från Atlanten blåser in mot land.

  Resan går österut utmed några fjordar till Sunndalsöra med sin stora aluminiumfabrik. Sedan följer vi Sunndalen med älven Driva långt ner i dalen tills vi anländer till Skifer Hotel i Oppdal. Här äter vi middag och sover gott.

 • Dag 5: Oppdal - Hemorten

  Vägen för oss upp genom Dovrefjell Nationalpark, myskoxarnas rike. Kanske har vi chans att se en skymt av dem. Vid Hjerkin viker vi av mot Folldal och kommer in i Rondane Nationalpark. Utefter riksväg 27 kommer vi även till utsikten Sohlbergplassen. Venabu är ett omtyckt område där många norrmän har sina hytter och går på tur i den magnifika terrängen. Vid Ringebu kommer vi ned till Gudbrandsdalen igen. Nu går resan samma väg hemåt som på resan den första dagen. Framåt kvällen avslutar vi resan i Örebro fyllda av nya intryck och minnen.

 • Resefakta

  Inkluderat i resans pris:
  Resa i modern turistbuss
  4 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  4 frukost
  4 middag
  Reseledningens tjänster

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Ev tillval och utflykt
  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Continent Touring men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på erv.se

  För nordiska medborgare räcker det med att ta med en giltig ID-handling med på denna resa. Övriga nationaliteter ska medtaga pass och ev visum.

  Viktigt!
  Det mobiltelefon nr ni anger vid bokning skall vara nåbart under hela resan.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Continent Touring / Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få, eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

 • Continent Touring

  Continent Tourings resor har sedan starten 1954 haft kristen profil. Tusentals resenärer har genom åren upptäckt gemenskapen och glädjen i att resa tillsammans. Kanske finner du vänner för livet? Kristen profil inkluderar t ex kristna andakter/betraktelser, kvällssamlingar med psalmer och sånger osv, och det är alltid frivilligt att deltaga. I övrigt är det inte någon skillnad på resornas innehåll mot en "vanlig" resa. Palm & Gyll AB är teknisk arrangör och ställer statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.

  Vi hälsar dig välkommen till oss!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Örebro Resecentrum hpl A 07:45
Nybble Palm & Gyll 08:30
Karlskoga Busstation 09:05
Kristinehamn Rastplats Kvarndammen 09:20
Stolpen Hpl Stolpen 09:30
Väse Hpl Väsemotet 09:40
Karlstad Hpl stadsbuss Hagalundsvägen 10:00
Arvika Shellmacken Åkaregatan 11:45

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
17/8BussNorge240817Mer än 89 945:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Scandic Hafjell
Scandic Hafjell erbjuder kostnadsfri tillgång till bastu och pool samt rum med gratis WiFi och garderob. Alla rum har tv och eget badrum. Vissa rum har utsikt över fjällen. Här finns även ett gym...

Övernattning dag 2 - 4

Scandic Parken Ålesund
Scandic Parken ligger i centrala Ålesund, och erbjuder gratis WiFi, en populär frukostbuffé samt rum med kabel-TV och minibar. De flesta rummen på Scandic Parken har utsikt över Ålesund och de närligg...

Övernattning dag 4 - 5

Quality Hotel Skifer
I centrala Oppdal, 545 meter över havet, omgiven av bergsområdet Trollheimen och Dovre nationalpark, ligger Quality Hotel Skifer. De 176 hotellrummen är moderna, bekväma och inredda i mjuka, naturliga...