Skip to main content

Vandringsretreat i Årefjällen

Ingemar Helmner har varit med på flera resor med Continent Touring, både till Alperna och de svenska fjällen. Underbara resor som våra gäster uttryckt sin uppskattning för. Kvällssamlingarna ger otroligt mycket. Orden och tiden har knappast räckt till på hemvägen då många önskat dela med sig av sina upplevelser.

I år blir det Jämtland och Årebygden. 

Vi bor på Hotell Åre Fjällsätra i Undersåker, ett familjärt och hemtrevligt hotell där inget rum är det andra likt och där det är lätt att trivas. Dagarna kommer att inriktas på vandring i första hand.

Foto: Åre Sweden, Anette Andersson

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Undersåker

  Resan utgår från Örebro kl 07.00 och går via Borlänge, Mora och Sveg till Åre Fjällsätra i Undersåker. Borlänge är oftast ett bra alternativ för anslutning från bl a Stockholmsområdet. Pauser görs för fika och lunch. Lagom till kvällen anländer vi till trivsamma hotellet Åre Fjällsätra. Vi installerar oss i våra rum och möts sedan till en riktigt god middag.

 • Dag 2 - 3 - 4: Årefjällen

  Varje dag komponerar reseledningen ihop programmet. Det blir både korta och längre vandringar. Den som bara vill njuta av promenader och att läsa en bok har också i allra högsta grad utbyte av resan. En härlig trädgård i anslutning till hotellet bjuder in till avkoppling.

  Somliga vandrar i ett par timmar, andra större delen av dagen. Ingemar gillar att vandra och det finns många turer att välja mellan. Varje vandringsdag har vi möjlighet att ta med matsäck från frukosten och fylla våra termosar (ingår i resans pris). På kvällarna äter vi gemensam middag. Efter det har vi samlingar för de som vill delta med Ingemars sång, spel och tänkvärda ord.

 • Utflykter

  Tänkbara utflykter som kan göras i kombination med vandringarna eller i vissa fall som alternativ till vandring vid alltför dåligt väder. Vad som blir aktuellt bedöms dagligen beroende på väder och vind. Naturligtvis ger vi chans till vandring efter förmåga.

  Vid några tillfällen kan vi använda bussen för utflykt till annan vandringsterräng och upplevelse än runt Undersåker.
  Vålådalen - Här breder fjällkedjan ut sig på alla håll. De vackra Anarisfjällen med Lundörspasset är imponerande. Vi har möjlighet att besöka Naturum. Här kan man njuta av ett bildspel med Strömstaren. Du finner tystnaden i upplevelserummet där ett dygn i fjällvärlden spelas upp. Efter denna upplevelse passar det med Vallbo lappkapell och dess engagerande historia om samernas kamp för överlevnad.
  Kanske tar vi en tur till Storulvån. Vi möter en fantastisk natur. Resan klättrar upp ända på kalfjällsnivå. Storsnasen och Getryggen växer upp på vår vänstra sida. Långt i fjärran tornar Sylmassivet upp sig. Här finns den dramatiska historien om Karolinerna och deras dödsmarsch.
  Handöls lappkapell är så vackert.
  Kanske besöker vi Ottsjö. Det är en vacker och företagsam by vid kanten av Ottfjället och Ottsjön. Här finns Sveriges minsta post och största asp.
  Tännforsen och Åre chokladfabrik ligger också bra till för kortare utflykter.

 • Dag 5: Undersåker - Hemorten

  Vi styr hemåt genom de stora skogarna i finnbygderna mot Sveg, Mora, Siljan och Borlänge. Sedan återstår bara ett par timmar av resan till Örebro.

  Resan börjar och slutar i Närke. Vi erbjuder parkering och ger gärna tips om hotell för övernattning för dem som kommer långväga ifrån. Om du bokar tåg- eller bussbiljett, välj ombokningsbar biljett eftersom vi inte kan garantera den exakta hemkomsttiden.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern turistbuss
  4 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  4 frukost
  3 lunchpaket
  4 middagar
  Reseledningens tjänster
  Kaplan Ingemar Helmner

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Kostnad för ev liftkort
  Ev längre utflykt
  Ev övrig entrékostnad

  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Continent Touring men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på Europeiska Försäkringars hemsida erv.se

  Det mobiltelefon nummer ni anger vid bokning skall vara nåbart under resan.

 • Continent Touring

  Continent Tourings resor har sedan starten 1954 haft kristen profil. Tusentals resenärer har genom åren upptäckt gemenskapen och glädjen i att resa tillsammans. Kanske finner du vänner för livet? Kristen profil inkluderar t ex kristna andakter/betraktelser, kvällssamlingar med psalmer och sånger osv, och det är alltid frivilligt att deltaga. I övrigt är det inte någon skillnad på resornas innehåll mot en "vanlig" resa. Palm & Gyll AB är teknisk arrangör och ställer statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.

  Vi hälsar dig välkommen till oss!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll garage 07:00
Örebro Resecentrum hpl N 07:30
Lindesberg Rastplats Lindesberg 08:10
Ludvika Ludvika station 09:15
Borlänge Hpl Resecentrum 10:20
Falun Busstation Terminal 1 10:40
Rättvik Station Station 11:25
Mora Restaurang Moraklockan 13:00
Sveg Cirkle K Sveg 15:00

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
2/9BussHotell Åre FjällsätraMer än 88 775:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 5

Hotell Åre Fjällsätra
Detta hotell ligger 150 meter från Undersåker station och 10 minuters bilresa från skidorterna Trillevallen och Åre. Här finns en restaurang, en bar och en relaxavdelning med inomhus- och utomhusbastu...