Skip to main content

Vandring Uttendorf Österrike med Simon Ådahl och Örjan Armgren

Uttendorf är en liten by som ligger mitt i Salzburgerland i Österrike omgiven av berg och sjö mitt emellan Zell am See och Kitzbühel i Salzachdalen. Vi bor på hemtrevliga Gasthof Stubacher Hof som ägs och drivs av familjen Altenberger. Värdinnan Maj-Inger med familj talar svenska. Om rummen på Stubacher Hof inte räcker bor vi även på ett annat likvärdigt hotell i närheten.

På kvällarna har vi samlingar med sång, musik och härlig gemenskap under ledning av Simon Ådahl och Örjan Armgren.  På dagarna vandringar och utflykter i Uttendorf med omnejd tillsammans med våra värdar familjen Altenberger eller på eget bevåg. Vandringarna planeras efter vädret och gruppens förmåga. Här finns även möjligheter till att följa med på våra utflykter eller att bara njuta av den storslagna naturen. 

Välkommen med på en fantastisk resa till de österrikiska Alperna!

Foto: Austrianviews.at

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Leipzig

  Resan går via Örebro, Mjölby, Jönköping, Ljungby och Helsingborg. Pauser görs under dagen för fika och lunch. Vi färjar över från Helsingborg till Helsingör och från Rödby - Puttgarden. Sen kväll är vi framme vid vårt hotell i Leipzig. Ingen mat ingår denna första dag.

 • Dag 2: Leipzig - Uttendorf

  Vi äter frukostbuffé och fortsätter sedan vår resa. Vi passerar München på vår väg söderut. Vi räknar med att vara framme i Uttendorf framåt kvällen. Vid ankomsten serveras middag och vi får våra rum.
  När vi kommer fram informeras också om byn och det program som kan bli aktuellt under veckan beroende av väder och vind. Vi räknar med att växla mellan några utflykter (tillval) och vandringar.

 • Dag 3-7: Uttendorf

  Under följande fem dagar kommer vi att utforska omgivningarna i dalen med omgivning och du kan välja att följa med på någon eller några av våra spännande utflykter!

  Utflykterna till Salzburg och Grossglockner är tillval. Programmet kommer att utformas av reseledaren efter väderförutsättningarna på plats och gruppens förmåga. Under dagarna i Uttendorft kan man även välja att rå sig på egen hand. Närmaste samhälle från Uttendorf är Zell am See, en romantisk småstad som kanske är mer känd som skidort för oss svenskar och som ligger cirka 22 km från Uttendorf.

  På kvällarna har vi samlingar med mycket sång och musik. Simon Ådahl och Örjan Armgren delar med sig av sin vandring med Gud och det brukar också bli tillfälle till detta för fler i gruppen. Helt enkelt en riktigt god gemenskap.

 • Dag 8: Uttendorf - Leipzig

  Det har blivit dags att ta farväl av vår alpby för den här gången. Efter frukost reser vi åter norrut på snabba autobahn förbi München och Nürnberg. Reseledaren berättar om historia, nutid och naturen vi passerar. Pauser görs under dagen för fika och lunch. Dagens mål är Leipzig och Good Morning Hotel. Ingen middag ingår. Vi besöker en närliggande restaurang för de som önskar följa med.

 • Dag 9: Leipzig - Hemorten

  Frukost. När vi passerat Lübeck och har vi bara en liten bit kvar till Puttgarden och färjan som tar oss över till danska Rödby. Hemresa via Helsingör-Helsingborg, Jönköping och sen kväll är vi tillbaka i Örebro. Pauser görs under dagen för fika och lunch.

 • TIllval: Utflykt till Grossglockner

  I nationalparken Hohe Tauern kan du förföras av en fantastisk utsikt över berget Grossglockner. Otroliga vyer blandat med slingrande serpentinvägar mellan bergstopparna gör detta till ett måste att uppleva.
  Via den berömda "Grossglocker Hochalpenstrasse" får vi vara med om underbara naturupplevelser och ett storslaget panorama över mäktiga berg och glaciärer. Vi lämnar Uttendorf efter frukost och ca 1,5 timme senare tar vi en paus för att beundra utsikten. Därefter beger vi oss vidare upp till Kaiser Franz Josef Höhe. Här kan man äta lunch med en storslagen vy över Österrikes högsta berg, Grossglockner 3 798 m ö h. Toppen bestegs första gången 1799 och har sedan dess hänfört människor med sin pampiga panoramavy.

  Efter lunch fortsätter vi mot vallfärdsorten Heiligenblut som ligger vid foten av berget. Här finns möjlighet att besöka den kyrka som är anledningen till att byn blivit utsedd till den vackraste i Österrike flera år i rad.

  Missa inte chansen att följa med på denna spektakulära utflykt.

 • TIllval: Salzburg - en heldag i bästa Sound of Music-miljö

  Efter frukost lämnar Uttendorf och tar oss mot Mozarts födelsestad, världsarvet Salzburg. Vår resa från Uttendorf tar drygt en timme. Väl framme ges möjlighet att upptäcka stadens höjdpunkter, exempelvis gamla stans slingrande gränder, vackra Getreidegasse med bland annat Mozarts födelsehus, vackra torg och fontäner och förstås Salzburgs katedral i klassisk barockstil som uppfördes under 1600-talet. Lunch sker på egen hand. Kanske prova någon av de klassiska österrikiska bakverken Apfelstrudel eller Sachertårta till kaffet?
  Vi är tillbaka i Uttendorf igen lagom för middag.

 • Resefakta

  Ingår i resans pris:
  Resa i modern turistbuss
  Färja Helsingborg-Helsingör T/R
  Färja Rödby-Puttgarden T/R
  Bussmoms i Danmark, Tyskland och Österrike
  8 hotellövernattningar, del i dubbelrum
  8 frukost
  6 middagar (ej middag dag 1 och 9)
  Reseledningens tjänster

  Tillkommer:
  Enkelrumstillägg 3 360 SEK
  Övriga måltider
  Fika
  Måltidsdryck
  Kostnad för ev liftkort
  Ev tillval och utflykt
  Ev övrig entrékostnad

  Ev avbeställningsskydd och reseförsäkring. Erbjuds inte av Continent Touring men vi rekommenderar de som inte har via hemförsäkring/kreditkort att teckna på Europeiska Försäkringars hemsida erv.se

  Pass utfärdat av Polismyndigheten måste medföras på denna resa!

  Det mobiltelefon nummer ni anger vid bokning skall vara nåbart under resan.

 • Simon Ådahl och Örjan Armgren

  Sångaren, musikern och Melodifestival-vinnaren Simon Ådahl lämnade kyrkans värld som en bitter och besviken man efter en personlig kris. Ett dramatiskt möte med Gud startade en process där förlåtelse blev nyckeln till en personlig relation med Gud genom den Helige Ande. Örjan Armgren lämnade sin chefsposition inom ett svenskt storföretag efter en tids andliga sökande som så småningom ledde till ett omvälvande möte med Gud. Simon och Örjan var grannar, hade barn som gick på samma dagis och de pratade hockey och annat vardagligt - som vanliga människor gör. En dag träffades de i Frälsningsarméns lokal och upptäckte att de faktiskt delade tron på Jesus. Med sin värme, humor och spontanitet, varvat med Simons sång och musik, har de under många år varit ett uppskattat och efterfrågat team.

 • Parkeringsmöjlighet i Nybble utanför Örebro

  Kostnadsfri parkering finns vid Continent Touring / Palm & Gyll för våra resenärer under resdagarna. Vägbeskrivning finns att få eller se google maps.

  Länk för mer info: https://palmochgyll.se/pnybble

 • Continent Touring

  Continent Tourings resor har sedan starten 1954 haft kristen profil. Tusentals resenärer har genom åren upptäckt gemenskapen och glädjen i att resa tillsammans. Kanske finner du vänner för livet? Kristen profil inkluderar t ex kristna andakter/betraktelser, kvällssamlingar med psalmer och sånger osv, och det är alltid frivilligt att deltaga. I övrigt är det inte någon skillnad på resornas innehåll mot en "vanlig" resa. Palm & Gyll AB är teknisk arrangör och ställer statlig resegaranti hos Kammarkollegiet.

  Vi hälsar dig välkommen till oss!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nybble Palm & Gyll / Continent Touring 05:00
Örebro Resecentrum hpl A 05:30
Kumla Resecentrum 05:50
Askersund Shell / Hotell Norra Vättern 06:20
Motala Resecentrum hpl för ers trafik 07:00
Mjölby Mc Donalds 07:25
Ödeshög Dinners (Rast 15 min) 08:05
Jönköping Resecentrum 08:55
Värnamo Rasta ( Rast 30 min ) 10:15
Ljungby Best Western Hotell Ljungby 10:45
Markaryd Rasta 11:25
Helsingborg Hamntorget bussparkering 12:25

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
7/6BussHotell Uttendorf 24Mer än 813 995:-Boka

Hotell

Övernattning dag 1 - 2

Good Morning Hotel Leipzig
Good Morning Leipzig har 115 rum fördelat på tre våningar och är bekvämt beläget i nordöstra Leipzig, nära Leipzig-mässan, BMW-fabriken och motorväg A14. Leipzigs centrum kan nås på cirka 15 minuter m...

Övernattning dag 2 - 8

Stubacher Hof
Stubacher Hof erbjuder allt från enkelrum till 4-bädds familjerum. Här finns hiss, bastu, tvättstuga för hotellgästerna med tvättmaskin, torktumlare och strykbräda, ett bordtennisrum och i källaren et...

Övernattning dag 8 - 9

Good Morning Hotel Leipzig
Good Morning Leipzig har 115 rum fördelat på tre våningar och är bekvämt beläget i nordöstra Leipzig, nära Leipzig-mässan, BMW-fabriken och motorväg A14. Leipzigs centrum kan nås på cirka 15 minuter m...